Είστε εδώ:   ΑρχικήΠαρουσίαση περιοχών

Παρουσίαση περιοχών

Το visitlesvos.gr παρουσιάζει με ένα μοναδικό τρόπο όλες τις περιοχές της Λέσβου (Μυτιλήνης) όπου μπορεί να κάνει ο καθένας διακοπές. Αφού πρώτα έχει την δυνατότητα να γνωρίζει όλες τις επιλογές για τη διαμονή (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια), το φαγητό (εστιατόρια, ταβέρνες), τη διασκέδαση, αλλά και όλα τα αξιοθέατα (μουσεία, θρησκευτικά μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, ιαματικές πηγές, περιπατητικές διαδρομές, υγροβιότοποι, ακτές και παραλίες) με φωτογραφίες και χάρτες κάθε περιοχής του νησιού.

Απλωμένη αμφιθεατρικά σε επτά λόφους, με το φρούριό της να ξεχωρίζει από μακριά, η Μυτιλήνη, μαγεύει τους επισκέπτες της από την πρώτη στιγμή. Aποτελεί μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Eλλάδας και σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, η ίδρυσή της τοποθετείται στις αρχές του 10ου αιώνα π.χ.

.
Περισσότερα...
 

Οι ομορφιές της Μυτιλήνης δεν εξαντλούνται στην πόλη, αλλά συνεχίζονται και στα χωριά της που τη ζώνουν από βορρά και νότο. Τα χωριά αυτά είναι: οι Ταξιάρχες, η ΑγίαΜαρίνα, τα Λουτρά, τα Αλυφαντά, η Παναγιούδα, η Μόρια, τα Πάμφιλα, ο Αφάλωνας.

.
Περισσότερα...
 

Ο πρώτος Δήμος που συναντά κανείς καθώς προχωρά βορειοανατολικά της Μυτιλήνης είναι η Θερμή, έδρα του ομώνυμου δήμου που είναι ενωμένη οικιστικά με τους Πύργους Θερμής και δέχεται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών και για τις παραλίες της αλλά κυρίως για το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ που δεσπόζει στο λόφο των Καρυών.

.
Περισσότερα...
 

Σε απόσταση 38 χιλ. βόρεια της Μυτιλήνης βρίσκεται ο Μανταμάδος, έδρα του ομώνυμου Δήμου, γνωστός σε όλη τη χώρα για το Μοναστήρι του Ταξιάρχη, για τη μεγάλη και σπουδαία παράδοσή του στην τέχνη της κεραμικής καθώς και για τα γαλακτοκομικά του προϊόντα.

.
Περισσότερα...
 

Η τουριστική πρωτεύουσα της Λέσβου, ο Μόλυβος (ή Μήθυμνα) είναι η έδρα του ομώνυμου δήμου και εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών το ίδιο έντονα, όπως και τις προηγούμενες δεκαετίες.

.
Περισσότερα...
 

Ο παραδοσιακός οικισμός της Συκαμνιάς, βρίσκεται 13 περίπου χιλ. ανατολικά της Μήθυμνας "σκαρφαλωμένος" στα βράχια. Εκεί σώζεται το σπίτι του λογοτέχνη Στρατή Mυριβήλη καθώς και όμορφες δημόσιες κρήνες. Μαγευτική είναι και η θέα προς τη θάλασσα και τα μικρασιατικά παράλια.

.
Περισσότερα...
 

Στα βόρεια του νησιού, δίπλα από το Μόλυβο ανάμεσα σε έναν καταπράσινο κάμπο και μια απέραντη ακρογιαλιά, βρίσκεται η Πέτρα, έδρα του ομώνυμου δήμου. Χαρακτηριστικό της ο βράχος της ύψους περίπου 40 μέτρων, που δεσπόζει στην περιοχή και στην κορυφή του είναι κτισμένη η Παναγία η Γλυκοφιλούσα.

.
Περισσότερα...
 

Περίπου τρία χιλιόμετρα δυτικά της Πέτρας, σ' έναν ευρύχωρο κάμπο, βρίσκεται ο παραθεριστικός οικισμός της Ανάξου. Στον κόλπο της σχηματίζεται αμμουδερή παραλία, μήκους ενός χιλιομέτρου, η ομορφιά της οποίας έδωσε σημαντική ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

.
Περισσότερα...
 

Eresos, the home of the tenth Muse Sappho and the naturalist Theofrastos, lies at the western part of the island and comprises the administrative center of the Municipality of Eresos-Antissa. It has retained its traditional style, attracting thousands of tourists every summer.

.
Περισσότερα...
 

Η Καλλονή βρίσκεται στο μέσον του νησιού είναι έδρα του ομώνυμου δήμου και γνωρίζει τα τελευταία χρόνια αλματώδη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, αφού αποτελεί οικονομικό και εμπορικό κέντρο. Κάθε χρόνο προσελκύει πολλούς τουρίστες και επειδή διαθέτει αξιόλογες υποδομές, αλλά και γιατί έχει μοναδικές φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα.

.
Περισσότερα...
 

Το γραφικό ψαροχώρι του Σιγρίου απέχει 92 χιλ. από τη Μυτιλήνη. Η απόσταση αυτή ωστόσο δεν στέκεται εμπόδιο για χιλιάδες τουρίστες, που το επισκέπτονται κάθε χρόνο για να δουν από κοντά τα απολιθώματα, που βρίσκονται στα γεωπάρκα του καθώς και αυτά που εκτίθενται στο Μουσείο του.

.
Περισσότερα...
 

Η Σκάλα Καλλονής απέχει μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από την κωμόπολη και αποτελεί σημαντικό τουριστικό θέρετρο με σύγχρονα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που προσφέρουν ποικίλες ανέσεις.

.
Περισσότερα...
 

Η Αγία Παρασκευή, έδρα του ομώνυμου δήμου είναι η κωμόπολη του νησιού, που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το πλήθος των αρχοντικών της, τους λιθόστρωτους δρόμους της, τα ιστορικά της μνημεία, και το πασίγνωστο "Πανηγύρι του Ταύρου".

.
Περισσότερα...
 

Δυτικά της Αγιάσου και σε απόσταση 40 χιλ. από τη Μυτιλήνη βρίσκεται η κωμόπολη του Πολιχνίτου, που είναι έδρα του ομώνυμου δήμου. Σύμφωνα με την παράδοση, πήρε το όνομά της, από τις λέξεις "πολλά ίχνη" (όπως φάνταζαν στα μάτια των περιηγητών οι οικισμοί - πολίχνες που βρίσκονταν στην περιοχή).

.
Περισσότερα...
 

Σε απόσταση 5 χιλ. από τον Πολιχνίτο βρίσκεται ο οικισμός των Βατερών. Η παραλία των Βατερών εκτείνεται σε μήκος 8 χιλιομέτρων και το πλάτος της είναι από 10 έως 30 μέτρα. Η χονδρόκοκκη χαλαζιακή της άμμος την έχει κάνει αγαπημένο προορισμό για πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο.

.
Περισσότερα...
 

Το Πλωμάρι - ο τρίτος μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος της Λέσβου - αποτελεί λιμάνι με μεγάλη τουριστική κίνηση και έχει καταγραφεί σαν η πατρίδα του ούζου και του σαπουνιού. Ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική και τη ρυμοτομία του, καθώς και για το πλήθος των παλιών βιομηχανικών του κτιρίων (ελαιοτριβείων, σαπωνοποιείων, ταρσανάδων κ.τ.λ.)

.
Περισσότερα...
 

Ο Δήμος Γέρας με τον περίφημο κόλπο του μαγεύει κάθε περαστικό. Αποτελείται από τα χωριά Παπάδος (που είναι και η έδρα του), Παλαιόκηπος, Μεσαγρός, Σκόπελος, Πλακάδος και Πέραμα, τα οποία υμνεί σε ένα ποίημά του και ο Γεραγώτης - από την καταγωγή της μητέρας του - Οδυσσέας Ελύτης.

.
Περισσότερα...
 

Επτά χωριά, καθένα με τη δική του ιστορία και ομορφιά, σχηματίζουν τον Δήμο Ευεργέτουλα που πήρε το όνομα του από τον ομώνυμο ποταμό που δεσπόζει στην περιοχή. Στην "καρδιά" του Δήμου στη διασταύρωση των δρόμων Μυτιλήνης - Καλλονής και Μυτιλήνης - Γέρας (περιοχή Ντιπίου - Λάρσου) εκτείνεται ένας σημαντικός υγροβιότοπος, με πλούσια και σπάνια χλωρίδα και πανίδα.

.
Περισσότερα...
 

Σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του Ολύμπου, η Αγιάσος, ξεχωρίζει για την οργιαστική της βλάστηση, την αρχιτεκτονική και τις παραδοσιακές της τέχνες (κεραμική - ξυλογλυπτική). Βασικός πόλος έλξης, είναι το Προσκύνημα της Παναγίας με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας (4ος αιώνας μ.Χ.). Σύμφωνα με την παράδοση, το εικόνισμα της Παναγίας είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.

.
Περισσότερα...