Αρχική 5 Δραστηριότητες 5 Αναρρίχηση

Αναρρίχηση

Οι γεώτοποι που υπάρχουν στο νησί, με την ποικιλία των πετρωμάτων και των δομών τους αποτελούν μοναδικούς χώρους για αναρρίχηση. Μέρη πάνω στο νησί που προτείνονται σε όσους επιθυμούν να αναρριχηθούν είναι ο καταρράκτης Μαν’κάτσα, κοντά στον Μανταμάδο. Για να φθάσει κανείς εκεί πρέπει να διανύσει περίπου 1χλμ. χωματόδρομο ο οποίος είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο ή μηχανή και στη συνέχεια να ακολουθήσει το μονοπάτι με τις μικρές πινακίδες που οδηγούν στον «λάκκο Μαν’κάτσα» με τα βράχια ύψους 15-20μ. Ένα ακόμη ενδιαφέρον οργανωμένο αναρριχητικό πεδίο, βρίσκεται σε απόσταση 10χλμ. από το Πλωμάρι στην περιοχή της Παναγιάς Κρυφτής. Εκεί ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει 26 διαδρομές για αναρρίχηση.

Για τους λάτρεις της αναρρίχησης υπάρχει ο αθλητικός σύλλογος Lesvos Climbing and Trekking Club, με έδρα το Πλωμάρι και προσωπικό που απαρτίζεται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, ο οποίος επιτρέπει τον επισκέπτη, μέσω της αναρρίχησης να ανακαλύψει μαγευτικές διαδρομές στο νησί της Σαπφούς.

Για δραστηριότητες αναρρίχησης στο νησί, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους εκπαιδευτές καθώς δεν πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο και μόνο κατ’όπιν συνεννόησης.

Lesvos Climbing and Trekking Club
Τηλέφωνο: (+30) 6974239779
Περιοχή Πλωμαρίου
Διεύθυνση Πλωμάρι, 81200, Ελλάδα

Η φωτογραφική συλλογή μας