Αρχική 5 Δραστηριότητες 5 Αγροτουρισμός

Αγροτουρισμός

Μια μοναδική εμπειρία προσφέρουν στους επισκέπτες του νησιού οι Φάρμες «Καριοφύλλη» και «Εδέμ του Μπέη» όπου μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα διάφορα ζώα που συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, να τα ταΐσουν αλλά και να μάθουν τις συνήθειες τους (αναπαραγωγή, διατροφή, πώς ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον κλπ.).

Η φάρμα «Καριοφύλλη» ιδρύθηκε το 2013 και βρίσκεται στο ορεινό χωριό Λεπέτυμνος. Ιδιοκτήτης και εμπνευστής όλης αυτής της ιδέας είναι ο Γιώργος Καριοφύλλης από τον οποίο πήρε και το όνομα της. Σε αυτήν, υπάρχουν διάφορα είδη ζώων, όπως ελάφια, αγριοπρόβατα, κατσικάκια νάνοι, παγώνια φασιανοί κλπ. Παράλληλα, στην φάρμα καλλιεργείται και το φυτό αρώνια. Πρόκειται για ένα από τα θρεπτικότερα φυτά που κατέχει την πρώτη θέση στη διεθνή κλίμακα των φαρμακευτικών φυτών. Ο καρπός της αρώνιας επεξεργάζεται στη φάρμα και υπάρχει διαθέσιμος σε μορφή μαρμελάδας, αποξηραμένου καρπού, νωπού ή κατεψυγμένου (ανάλογα την εποχή) και τσαγιού.

Μια ακόμη εξαιρετική φάρμα, η «Εδέμ του Μπέη» βρίσκεται στην αγροτική περιοχή «Απ’δούλια» της Αγίας Παρασκευής Λέσβου, στο αγρόκτημα Γρηγοριάδη. Πρόκειται για έναν μοναδικό χώρο φυσικής ομορφιάς, με θέα τον Κόλπο της Καλλονής και διαθέτει χώρο όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν τα ζωάκια της φάρμας: γουρουνάκια, κατσίκια, πουλιά, ελάφια, λάμα κτλ. Ενδείκνυται για οικογένειες όπου οι γονείς μπορούν να απολαύσουν το καφεδάκι τους στην καφετέρια ή να δοκιμάσουν τοπικά φαγητά από παραδοσιακές συνταγές  και τα παιδιά να παίξουν ελεύθερα στο γκαζόν του αγροκτήματος ή στην παιδική χαρά. Η πρόσβαση στην «Εδέμ του Μπέη» είναι εύκολη με οποιοδήποτε αυτοκίνητο.

Φάρμα «Καριοφύλλη»
Τηλέφωνο: (+30) 6979 458991
Περιοχή Μήθυμνας
Διεύθυνση Λεπέτυμνος, Λέσβος
Φάρμα «Εδέμ του Μπέη»
Τηλέφωνο: (+30) 2253300816
Περιοχή Αγίας Παρασκευής
Διεύθυνση Σωθυρία, ΤΚ 81102, Αγία Παρασκευή – Λέσβος
Eco Farm Toumba
Τηλέφωνο: (+30) 6981923432, (+30) 6946024485
Περιοχή Πλωμαρίου
Ιστοσελίδα www.toumba.gr

Η φωτογραφική συλλογή μας