Θαλασσινά

Εκτός από την πασίγνωστη σαρδέλα Καλλονής, το νησί παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια, όπως κουταβάκι, τρυγόνα, λακέρδα, μπαρμπούνι, μπακαλιάρο, συναγρίδα κ.α. Περιζήτητα είναι επίσης και τα διάφορα οστρακοειδή που αλιεύονται από τους δύο κόλπους της Λέσβου, όπως κυδώνια, καλόγνωμες, στρείδια, χτένια που αποτελούν εκλεκτούς και νόστιμους μεζέδες που τρώγονται έτσι όπως βγαίνουν από τη θάλασσα ωμοί με λεμόνι, ή ψητοί.