Κρασί

Τα κρασιά της Λέσβου ήταν ήδη περιζήτητα από την αρχαιότητα. Το κρασί της Μήθυμνας θεωρούνταν το νέκταρ των Ολύμπιων Θεών, ενώ ξεχωριστή θέση κατέχουν τα περίφημα κρασιά της Καλλονής, όπως ο «Πυρραίος Οίνος». Στη Λέσβο το κρασί κοκκινέλι ήταν περιζήτητο. Έρχονταν καΐκια και φόρτωναν μεγάλες ποσότητες κρασιού σε σφραγισμένες στάμνες των έξι οκάδων. Για κάθε στάμνα πλήρωναν μια χρυσή λίρα Τουρκίας. Το έστελναν στην Κωνσταντινούπολη με καΐκια από το Καλό Λιμάνι (Τσαμούρ Λιμάνι). Στο νησί καλλιεργείται επίσης ο μαύρος γλυκός οίνος, μια ποικιλία που καλλιεργείται πάνω στη λάβα που κάποτε δημιούργησε το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου.  Παρότι τα λίγα οινοποιεία που υπάρχουν στη Λέσβο συγκριτικά με το μεγάλο μέγεθος του νησιού, τα σύγχρονα κρασιά της Λέσβου υπόσχονται να κατακτήσουν οινόφιλους με την ποιότητα, τη διαφορετικότητα και το μοναδικό τους χαρακτήρα.