Αρχική 5 Δραστηριότητες 5 Περιπατητική

Περιπατητική

Η πληθωρική φύση της Λέσβου και η ενδιαφέρουσα μορφολογία της με τις έντονες εναλλαγές, σε συνδυασμό με το ευρύ δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών που διαθέτει, είτε κυκλικών είτε διάσχισης, με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας, την καθιστούν ιδανικό προορισμό περιπατητικού τουρισμού. Μέσα από τις πεζοπορικές διαδρομές που διατρέχουν το νησί, θα ανακαλύψετε τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του, τον πολιτιστικό πλούτο και την πολυκύμαντη ιστορία του. Επιλέξτε μονοπάτια γεωλογικού ενδιαφέροντος, όπως αυτά που περνούν μέσα από το απολιθωμένο δάσος, πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως αυτά που οδηγούν σε μοναστήρια, ξωκλήσια και αρχαιολογικούς χώρους, ή οικολογικού, όπως αυτά που απλώνονται μέσα σε ελαιώνες, δάση και περιοχές NATURA.

Ακολουθώντας τους περιπατητικούς συλλόγους της Λέσβου σε οργανωμένες πεζοπορίες ή πεζοπορώντας ανεξάρτητα, σε ζεύγη, οικογένειες, μικρές ή μεγαλύτερες παρέες με οδηγό ή χωρίς, θα ανακαλύψετε  ορεινές και δύσβατες περιοχές, δασωμένες πλαγιές, κορυφογραμμές με απεριόριστη θέα, δροσερές ρεματιές, παραδοσιακούς οικισμούς με πλακόστρωτα δρομάκια και παλιές κρήνες, φροντισμένα ξωκκλήσια, αρχιτεκτονικά σπαράγματα και άλλα πολλά.  Ενδεικτικά, δύο σύλλογοι που εδρεύουν στη Μυτιλήνη και οργανώνουν πεζοπορίες όλο το χρόνο είναι ο Ορειβατικός – Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου «Ορειάς» και ο Σύλλογος «Λέσβος και Οικολογία». Ο πρώτος στοχεύει στη συστηματική καλλιέργεια και διάδοση μεταξύ των μελών του, των γενικών αρχών της ορειβασίας και της πεζοπορίας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για την ενεργό ενασχόληση με αυτές, καθώς και με όλες τις εκφάνσεις τους (αναβάσεις, αναρριχήσεις, καταρριχήσεις, συντήρηση και φροντίδα μονοπατιών, επισκέψεις σε σπήλαια). Ο Σύλλογος «Λέσβος και Οικολογία» πραγματοποιεί επίσης πολλές πεζοπορικές διαδρομές και δραστηριότητες στη φύση. Σε συνεργασία με τη «Λέσβος Adventures» διοργανώνει εξορμήσεις αναρρίχησης, τοξοβολίας και flying fox στους καταρράκτες της Μαν ‘Κάτσα στο Μανταμάδο.

 

Ορειβατικός-πεζοπορικός σύλλογος Λέσβου «Ορειάς»

Γενικές Πληροφορίες:

Κινητό: (+30) 6974118668 Εγγλεζοπούλου Έλσα (Πρόεδρος Συλλόγου)

E-mail: oreias.gr@gmail.com

 

Σύλλογος «Λέσβος και Οικολογία»

Γενικές Πληροφορίες:

E-mail:  Infoxlx@gmail.com

 

Περιπατητικές Διαδρομές

Δομικό εργαλείο για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στη Λέσβο, οι περιπατητικές διαδρομές του νησιού αναπτύσσονται με στόχο την επίσκεψη μνημείων με μεγάλη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά. Ειδικότερα, μελετώντας τα πιο αξιόλογα στοιχεία της λεσβιακής υπαίθρου και με σκοπό τη φυσική επικοινωνία μεταξύ των οικισμών, την πρόσβαση σε αγροτικές περιοχές και στα βοσκοτόπια, στις εξοχικές τοποθεσίες και τους ιερούς τόπους, έχουν σχεδιαστεί περιπατητικές διαδρομές, οι οποίες παρέχουν ασφαλή πεζοπορία όλες τις εποχές του χρόνου και διάθεση του κατάλληλου πληροφοριακού υλικού για χρήση από τους ντόπιους και τους επισκέπτες φίλους της πεζοπορίας.

Η φωτογραφική συλλογή μας