Το μυρωδάτο, με ανθόνερο και ελαφρύ αυτό γλυκάκι προέρχεται από τη Λέσβο το έδιναν στις γυναίκες, οι οποίες είχαν μόλις γεννήσει, για να δυναμώσουν, ώστε να έχουν αρκετό γάλα να θηλάσουν το μωρό τους.
Αυτό έχει τη βάση του, διότι είναι ένα αμυλούχο γλυκό με ζάχαρη και ξηρούς καρπούς.
Υλικά
1 ποτήρι νισεστέ
1 ποτήρι ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
1 σφηνάκι ανθόνερο
1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ένα ποτήρι νερό, τη ζάχαρη και το νισεστέ.
Βήμα 2
Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί ο νισεστές.
Βήμα 3
Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συμπληρώνετε και τα υπόλοιπα 5 ποτήρια νερό.
Βήμα 4
Ανακατεύετε συνεχώς έως ότου αρχίσει να βράζει, να γίνεται διάφανο και να πήζει.
Βήμα 5
Όταν βράσει, ένα πεντάλεπτο περίπου, το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ανθόνερο που θα δώσει στην κρέμα μεθυστικό άρωμα εσπεριδοειδών.
Βήμα 6
Το μοιράζετε σε μπωλ. Από επάνω ρίχνετε ξασπρισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα.
Σερβίρετε μόλις κρυώσει ή και δροσερό από το ψυγείο.
Πως να ασπρίσετε τα αμύγδαλα
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπρίκι βάζετε νερό να βράσει.
Βήμα 2
Μόλις βράσει αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα. Τα αφήνετε για μερικά λεπτά.
Βήμα 3
Πετάτε το βραστό νερό και ξαναγεμίζετε το μπρίκι με κρύο.
Βήμα 4
Τα αφήνετε λίγα λεπτά να κρυώσουν και έτσι ξεφλουδίζονται εύκολα.
Βήμα 5
Τα ξεπλένετε για να παραμείνουν λευκά και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Τώρα είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιηθούν.