Λικέρ Κάστανου

Το λικέρ είναι τύπος οινοπνευματώδους ποτού, που φτιάχνεται από αλκοόλη γεωργικής προέλευσης με την προσθήκη φυσικών αρωματικών υλών, όπως φρούτων, κρέμας, βοτάνων, αρωματικών καρυκευμάτων, μελιού, ανθέων ή ξηρών καρπών και διατίθεται προς κατανάλωση έπειτα από την προσθήκη ζάχαρης ή άλλου γλυκαντικού. Ένα ιδιαίτερο λικέρ συναντάται στο νησί της Λέσβου και προέρχεται από τα φημισμένα κάστανα της Αγιάσου.

 

Υλικά

1 λίτρο κονιάκ

1 κιλό κάστανα

2 φλυτζάνια ζάχαρη μαύρη

1 βανίλια

1 ξύλο κανέλας – 2-3 γαρύφαλα

1 φλυτζάνι νερό για το σιρόπι

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράζετε τα κάστανα για 10 λεπτά για να μπορούν να ξεφλουδίζονται εύκολα.

Βήμα 2

Τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στα 4.

Βήμα 3

Τα βάζετε μέσα στο κονιάκ μαζί με τα μπαχαρικά σε ένα βάζο.

Βήμα 4

Μετά από 30 μέρες βράζετε το σιρόπι και το προσθέτετε στο ποτό. Το ανακατεύετε συχνά και το αφήνετε άλλες 10 μέρες.