Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λικέρ Κάστανου

Το λικέρ είναι τύπος οινοπνευματώδους ποτού, που φτιάχνεται από αλκοόλη γεωργικής προέλευσης με την προσθήκη φυσικών αρωματικών υλών, όπως φρούτων, κρέμας, βοτάνων, αρωματικών καρυκευμάτων, μελιού, ανθέων ή ξηρών καρπών και διατίθεται προς κατανάλωση έπειτα από την προσθήκη ζάχαρης ή άλλου γλυκαντικού. Ένα ιδιαίτερο λικέρ συναντάται στο νησί της Λέσβου και προέρχεται από τα φημισμένα κάστανα της Αγιάσου.

 

Υλικά

1 λίτρο κονιάκ

1 κιλό κάστανα

2 φλυτζάνια ζάχαρη μαύρη

1 βανίλια

1 ξύλο κανέλας – 2-3 γαρύφαλα

1 φλυτζάνι νερό για το σιρόπι

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράζετε τα κάστανα για 10 λεπτά για να μπορούν να ξεφλουδίζονται εύκολα.

Βήμα 2

Τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στα 4.

Βήμα 3

Τα βάζετε μέσα στο κονιάκ μαζί με τα μπαχαρικά σε ένα βάζο.

Βήμα 4

Μετά από 30 μέρες βράζετε το σιρόπι και το προσθέτετε στο ποτό. Το ανακατεύετε συχνά και το αφήνετε άλλες 10 μέρες.