Κεφτεδάκια με ούζο

Πρόκειται για αρωματικά, γευστικά και αφράτα κεφτεδάκια, που στολίζουν τα κυριακάτικα τραπέζια στο νησί της Λέσβου.

 

Υλικά
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1-2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 αυγό
2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένες και στυμμένες)
1 σφηνάκι ούζο Μυτιλήνης
λίγα κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1/5 κουταλάκι κύμινο
​1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)

Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ευρύχωρη λεκάνη και ζυμώνετε πολύ καλά. Όσο ζυμώνετε, βρέχετε τις παλάμες σας με νερό, ώστε το μίγμα να γίνει ελαστικό και ζουμερό. Αφήνετε το μίγμα να σταθεί μισή ώρα τουλάχιστον.

Βήμα 2

Πλάθετε κεφτέδες στο μέγεθος που επιθυμείτε και τους αλευρώνετε τινάζοντας το περίσσιο αλεύρι.

Βήμα 3

Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά και αφήνετε το λάδι να κάψει πολύ. Τηγανίζετε λίγους λίγους τους κεφτέδες χωρίς να παραγεμίζετε το τηγάνι γυρνώντας τους και από την άλλη πλευρά.

Βήμα 4

​Τους βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν τα πολλά λάδια, πριν τους σερβίρετε σε πιατέλα. Σερβίρετε αμέσως.