Υλικά
4 μελιτζάνες
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
4-5 κρεμμύδια μέτρια
2-3 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
Δυόσμο – Μαϊντανό
Πιπέρι – Αλάτι
4 αυγά
φέτα ή ¼ κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος. Αφαιρείτε τον καρπό, όχι όμως τελείως, να μείνει αρκετός.
Βήμα 2
Μαραίνετε τις μελιτζάνες (είτε τις τηγανίζετε ελαφρά είτε τις ψήνετε στο φούρνο ελαφρά για 10 λεπτά αφού ρίξετε λίγο λαδάκι από πάνω).
Βήμα 3
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και στον τρίφτη περνάτε τον καρπό της μελιτζάνας.
Βήμα 4
Τσιγαρίζετε στο λάδι το κρεμμύδι και την τριμμένη μελιτζάνα, ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, ανακατεύετε ώστε να γίνουν τα υλικά ένα σώμα και σβήνετε τελείως τη φωτιά.
Βήμα 5
Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά, τα ρίχνετε στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσουν.
Βήμα 6
Κόβετε κυβάκια την γραβιέρα ή κεφαλοτύρι και τα ρίχνετε στο μίγμα.
Βήμα 7
Τέλος, αρχίζετε με ένα κουτάλι και γεμίζετε τις σκαφούδες με το μίγμα σας.
Βήμα 8
Ψήνετε στους 160ο C με αέρα μέχρι που να γίνει κρούστα.