Υλικά
1 κ. σαλιγκάρια ήμερα (με το καφέ κέλυφος)
½ κούπα ελαιόλαδο
3 κ. κρεμμύδια για στιφάδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 φύλλα δάφνη
αλάτι, πιπέρι
1 κυδώνι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα σαλιγκάρια. Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, ολόκληρα να ροδίσουν λίγο. Τα βγάζετε και στο ίδιο λάδι ρίχνετε τα καθαρισμένα σαλιγκάρια να σοταριστούν και αυτά. Μετά διαλύετε τον πελτέ ντομάτας σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνετε στα σαλιγκάρια. Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν για ½ ώρα. Έπειτα ρίχνετε το κυδώνι κομμένο σε κομμάτια και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλη μισή ώρα. Αφού πιούν το ζουμάκι τους και μελώσουν τα κατεβάζετε από τη φωτιά.