Περιοχή Ευεργέτουλα

Περιγραφή

Η περιοχή γύρω από τον ποταμό Ευεργέτουλα κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις των επισκεπτών λόγω της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς της. Ο επισκέπτης συναντάει συχνά, δροσερές πηγές, παραδοσιακές κρήνες και μικρά ρυάκια. Ιδανική για τους φυσιολάτρες λόγω του πλούσιου δικτύου μονοπατιών της.
Ο ποταμός Ευεργέτουλας στον οποίο οφείλεται και το όνομα του Δήμου, πηγάζει βορειοδυτικά από τις πλαγιές του όρους Όλυμπος, διέρχεται από τους Λάμπου Μύλους , ενώνεται με τον ποταμό που κατεβαίνει από την Καρύνη (Έθιρνος) και εκβάλλει στο τέλμα του Ντιπίου. Μεγάλη τουριστική κίνηση σημειώνουν τα Πηγαδάκια. Πρόκειται για παραθαλάσσια περιοχή με πλήθος ενοικιαζόμενων δωματίων και παραδοσιακών ταβερνών.
Η περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, είναι περίφημη για τα πολλά πλατάνια και το πλούσιο φυσικό καταπράσινο τοπίο της.
Άλλη ξακουστή περιοχή είναι η Καρύνη, με το ιδιαίτερο τοπίο και τα τεράστια πλατάνια και τις καρυδιές, μεταξύ των οποίων είναι και ο περίφημος «Πλάτανος του Θεοφίλου», στον οποίο έμεινε για λίγο διάστημα μέσα στην τεράστια κουφάλα του δέντρου ο γνωστός λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος.
Το Ντίπι ή αλλιώς Ντιπ με το γραφικό του λιμανάκι και τα ταβερνάκια που βρίσκονται ανάμεσα σε παλιά βιομηχανικά κτίρια, αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Στην είσοδο του οικισμού, υπάρχει μια μικρή αμμουδερή παραλία, ιδανική για κολύμπι αλλά και για ψάρεμα διάφορων οστρακοειδών. Τέλος, η περιοχή του Ντιπίου, έχει να επιδείξει ένα μοναδικής ομορφιάς υγρότοπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα που εντοπίζεται εκατέρωθεν του δέλτα του ποταμού Ευεργέτουλα (η περιοχή έχει ενταχθεί στο σχέδιο Natura 2000).


Περιοχή Ευεργέτουλας

Η φωτογραφική συλλογή μας

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε!