Αρχική 5 Γαστρονομία 5 Παραδοσιακές Συνταγές 5 Κουλουράκια με βράσμα

Κουλουράκια με βράσμα

Υλικά

2 ποτήρια ζουμί

1 ποτήρι λάδι

1 κουταλίτσα του γλυκού σόδα

½ κουταλάκι γλυκού κανέλα

½ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο

αλεύρι όσο πάρει (1½ κιλό περίπου)

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αφού ξεραθούν τα σύκα, τα ζεματάτε. Κατόπιν διαλέγετε τα μικρά, αυτά που δεν έχουν τσουνί. Επειδή ξεραίνονται μετά το ζεμάτισμα, τα βάζετε να βράσουν. Καμιά φορά μπορείτε να τα βάλετε από το βράδυ να μουσκεύουν. Βάζετε δεντράκι μέσα, για αρωματικό. Αφού βράσουν καλά, τα σουρώνετε καλά από τουλπάνι και κρατάτε το ζουμί, για να ζυμώσετε τα μουστοκούλουρα.

Βήμα 2

Το ζουμί που έχετε κρατήσει το βάζετε να βράσει, να γίνει σαν σιρόπι.

Βήμα 3

Αφού βράσει, ζυμώνετε τη ζύμη με τα υπόλοιπα υλικά και, καθώς βράζει το σιρόπι, την πλάθετε κουλουράκια, τα ρίχνετε να βράσουν, τα ανακατεύετε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρετε.