Παπαλίνες παστές

Υλικά

1/2 κιλό παπαλίνες

2 κουταλιές της σούπας αλάτι ημίχοντρο

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε τάπερ βάζετε μια σειρά παπαλίνες και από πάνω αλάτι.

Βήμα 2

Αυτό το κάνετε μέχρι να τελειώσουν οι παπαλίνες.

Βήμα 3

Τις αφήνετε εκτός ψυγείου από 4 (αν τις θέλετε με λίγο αίμα) ως 10 ώρες ή ακόμα και 24 ώρες.

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμες τις καθαρίζετε από τα λέπια, καθαρίζετε την κοιλιά, κόβετε το κεφάλι και τρώτε.

Βήμα 5

Όταν γίνουν, φάτε και αν περισσέψουν τις βάζετε στο ψυγείο για να μην αλμυρήνουν πολύ. Μπορείτε να τις φάτε και την επόμενη μέρα.