Οι χάχλες είναι ένα είδος τραχανά σε σχήμα βαρκούλας που συναντάται αποκλειστικά στο νησί της Λέσβου. Παρασκευάζονται με γάλα και σιτάρι, ενώ πλάθονται στο χέρι. Πήραν το όνομα τους από το σχήμα τους, καθώς μοιάζουν με επίπεδα, οβάλ, μικρά πιατάκια για κούπες του καφέ.
Υλικά
1 φλιτζάνι τραχανά
3 φλιτζάνια νερό ή ζωμό από βραστό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προσθέτετε λίγη ντομάτα τριμμένη και πιπεριά (προαιρετικά) και νοστιμίζετε με αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Σιγοβράζετε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η σούπα.