Αρχική 5 Γαστρονομία 5 Παραδοσιακές Συνταγές 5 Γλυκό του κουταλιού Ελιά

Γλυκό του κουταλιού Ελιά

Τα γλυκά του κουταλιού φτιάχνονται κυρίως από φρούτα ή λαχανικά. Ενδεικτικά στη Λέσβο παρασκευάζεται ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού με πρώτη ύλη την ελιά, σήμα κατατεθέν της κουλτούρας των Λέσβιων.

 

Υλικά

1 κιλό πράσινες ελιές

1.200 γραμμάρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

χυμό ενός λεμονιού ή μία κουταλιά ξινό

αμπαρόριζα, κανέλα

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ξεπικρίζετε τις ελιές για 2 ημέρες φροντίζοντας να αλλάζετε τακτικά το νερό τους.

Βήμα 2

Παρασκευάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνετε τις ελιές για λίγη ώρα.

Βήμα 3

Κλείνετε το μάτι και την κατσαρόλα συνεχίζοντας το βράσιμο το επόμενο πρωί προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού ή το ξινό.