Αρχική 5 Γαστρονομία 5 Παραδοσιακές Συνταγές 5 Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα και φημισμένα πιάτα του νησιού.

 

Υλικά

20 κολοκυθοανθοί (όσους μπορείτε να βρείτε, τόσο το καλύτερο)

1/2 κιλό φέτα πικάντικη

3-4 αυγά

Για το κουρκούτι

αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

νερό (τόσο όσο να είναι παχύρευστος χυλός)

λάδι για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Πλένετε και καθαρίζετε τα κολοκυθολούλουδα από μέσα.

Βήμα 2

Θρυμματίζετε την φέτα και ανακατεύετε με τα αβγά.

Βήμα 3

Σε άλλο λεκανάκι, βάζετε όλα τα υλικά για το κουρκούτι.

Βήμα 4

Γεμίζετε τα κολοκυθολούλουδα με το μίγμα της φέτας, στύβετε λίγο τις άκρες των λουλουδιών για να μην βγει η γέμιση και το βουτάτε μέσα στο κουρκούτι να πιάσει παντού.

Βήμα 5

Με ένα κουτάλι παίρνετε ένα ένα το κολοκυθολούλουδο προσεκτικά και το βάζετε στο καυτό λάδι. Μόλις πάρει χρώμα από παντού, τότε το βγάζετε και το τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.