Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα και φημισμένα πιάτα του νησιού.
Υλικά
20 κολοκυθοανθοί (όσους μπορείτε να βρείτε, τόσο το καλύτερο)
1/2 κιλό φέτα πικάντικη
3-4 αυγά
Για το κουρκούτι
αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
νερό (τόσο όσο να είναι παχύρευστος χυλός)
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Πλένετε και καθαρίζετε τα κολοκυθολούλουδα από μέσα.
Βήμα 2
Θρυμματίζετε την φέτα και ανακατεύετε με τα αβγά.
Βήμα 3
Σε άλλο λεκανάκι, βάζετε όλα τα υλικά για το κουρκούτι.
Βήμα 4
Γεμίζετε τα κολοκυθολούλουδα με το μίγμα της φέτας, στύβετε λίγο τις άκρες των λουλουδιών για να μην βγει η γέμιση και το βουτάτε μέσα στο κουρκούτι να πιάσει παντού.
Βήμα 5
Με ένα κουτάλι παίρνετε ένα ένα το κολοκυθολούλουδο προσεκτικά και το βάζετε στο καυτό λάδι. Μόλις πάρει χρώμα από παντού, τότε το βγάζετε και το τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.