Αρχική 5 Γαστρονομία 5 Παραδοσιακές Συνταγές 5 Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα και φημισμένα πιάτα του νησιού.

 

Υλικά

20 κολοκυθοανθοί (όσους μπορείτε να βρείτε, τόσο το καλύτερο)

1/2 κιλό φέτα πικάντικη

3-4 αυγά

Για το κουρκούτι

αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

νερό (τόσο όσο να είναι παχύρευστος χυλός)

λάδι για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Πλένετε και καθαρίζετε τα κολοκυθολούλουδα από μέσα.

Βήμα 2

Θρυμματίζετε την φέτα και ανακατεύετε με τα αβγά.

Βήμα 3

Σε άλλο λεκανάκι, βάζετε όλα τα υλικά για το κουρκούτι.

Βήμα 4

Γεμίζετε τα κολοκυθολούλουδα με το μίγμα της φέτας, στύβετε λίγο τις άκρες των λουλουδιών για να μην βγει η γέμιση και το βουτάτε μέσα στο κουρκούτι να πιάσει παντού.

Βήμα 5

Με ένα κουτάλι παίρνετε ένα ένα το κολοκυθολούλουδο προσεκτικά και το βάζετε στο καυτό λάδι. Μόλις πάρει χρώμα από παντού, τότε το βγάζετε και το τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Μετάβαση στο περιεχόμενο