Αρχική 5 Γαστρονομία 5 Παραδοσιακές Συνταγές 5 Μοσχαράκι παραδοσιακό

Μοσχαράκι παραδοσιακό

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι (κομμένο σε κομμάτια)

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες

1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλυτζάνι ξηρό λευκό κρασί

8 κόκκους πιπεριού

4 κόκκους μπαχάρι

2 φλυτζάνια νερό

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αλατίζετε το κρέας.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ροδίζετε το κρέας από όλες τις μεριές και ρίχνετε και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί μαζί με τα καρότα. Προσθέτετε και τους κόκκους από το πιπέρι και το μπαχάρι μαζί με αλάτι.

Βήμα 3

Σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το νερό. Αφήνετε 1 ώρα και 30 λεπτά να μαλακώσει καλά.

Βήμα 4

Σερβίρετε με ρύζι, μακαρόνια ή κριθαράκι.